Здравейте на всички!
Имам подобен въпрос като този, който е задаван преди няколко години. Държавен служител съм - от близо две години работя на даденото място,но съм бременна в 5 месец, искам да изляза в болничен от следващата седмица, но др. месец ще бъде актуализиран бюджета и увеличение на заплатите, но следователно мен няма да ме има. Въпросите са ми следните: ще имам ли право на това увеличение, независимо че не съм на работа и др. ми въпрос: Имам 30 дни платен ГО за тази година, дали е по-добре него да използвам в този случай? Незнам дали правилно се изказах,но надявам се компетентните хора да ме разберат! Хубав ден! Благодаря
Бях наета като анкетьор в преброяване на земеделските стопанства към МЗХГ. Като сега в месец декември получих парите си за ноември, а в януари ще получа остатъка за декември.
Здравейте, група! Получих на куп средства от парично обезщетение(работила съм в чужбина), сега в декември трябва да получа някакъв остатък от около 800 лв. Проблема ми е,че сключих граждански договор в месец септември, но тогава нямах плащане, както и октомври, а сега в началото на декември ми преведоха сума, която надхвърли минималната работна заплата. При условие че бяха предупредени да ми напишат малка сума... Въпроса ми е какво да очаквам,чета обаче разнопосочни мнения и се обърквам – трябва ли да се попълва някаква  декларация, да уведомят НОИ и т.н. Ще получа ли санкции заради недобре свършената работа на някой друг...Моля за компетентна информация по въпроса.
Благодаря!